Buro Bouwkunst is een jong team. Ondernemer Kevin Harmsen is de drijfveer in het bedrijf, maar kan niet zonder een creatief en goed samenwerkend team van bouwkundig tekenaars, procesbegeleiders en coördinatoren om zich heen.

Kevin Harmsen

Ondernemer & Ontwerper

Kevin was 8 jaar, toen hij via via al in contact kwam met architectuur.
Hij tekende gebouwen na, ontwierp gebouwen en al vroeg werd daarmee de basis gelegd voor zijn carrière. Na zijn schoolloopbaan besloot hij voor zichzelf te beginnen. Zo werd Buro Bouwkunst leven ingeblazen.

De rode draad in Kevins werkwijze is communicatie. Door goed te luisteren naar wat de klant wil, brengt Kevin wensen zo goed mogelijk in beeld. Dat is het moment dat tekenen overgaat in bouwen. Als de tekening goed ‘valt’, komt er een 3D-ontwerp, waarmee meteen inzichtelijk kan worden gemaakt wat wel en wat niet mogelijk is. Dat wil zeggen: wat wel mogelijk is en wat iets lastiger realiseerbaar is. Onmogelijk is niets, niets is onmogelijk.

René Herlaar

Bouwkundig tekenaar

Ook bij René was vroeg duidelijk dat hij ‘iets met architectuur’ wilde gaan doen. Toch koos hij destijds voor een technische opleiding, namelijk vliegtuigtechniek. Een Open Dag bij de studie Bouwkunde te Arnhem deed hem van gedachten veranderen. Toen hij als stagiair aan de slag ging bij de Rijksgebouwendienst, was hij er zeker van dat bouwkundig tekenen zijn passie was. 
Na jarenlang ervaring te hebben opgedaan als bouwkundig tekenaar bij een aantal tekenbureaus begon hij in 2009 voor zichzelf (Tekenburo Herlaar). Hij hield zich bezig met veel grote projecten en kon wel wat assistentie gebruiken. Hij leerde Kevin kennen en toen bij Kevin het idee leefde om met Buro Bouwkunst te starten, was het René die hem daarin bijstond. Zijn know-how is onontbeerlijk en voor Kevin een welkome aanvulling. 
René’s voornaamste bezigheden zijn tekenen, ontwerpen en bouwkundig advies geven.

Marco Meijerink

Bouwkundig tekenaar

Werktuigbouwkunde zit bij Marco in de familie. Het lag daarom in de lijn der verwachting dat ook Marco die kant op zou gaan. Maar niets bleek minder waar, want bouwkunde sprak hem veel meer aan. Na zijn studie aan de HTS te Arnhem en een jaar universiteit wilde hij ‘gewoon aan het werk’, de praktijk in. En zo geschiedde. 
Na wat omzwervingen in Nijmegen kwam hij na een jaar of acht toch terecht bij een bedrijf in Brummen, waar hij zich bezighield met werktuigbouw. Dat beviel goed, maar de bouw bleef in zijn hoofd en hij begon in deeltijd zijn eigen tekenbureau. Hij kwam Kevin tegen, die op dat moment iemand als Marco zocht, hetgeen resulteerde in een fijne samenwerking.
Marco houdt zich voornamelijk bezig met bouwkundig tekenwerk, uitvoering en bouwbegeleiding.foto marco

Michiel van Kempen

Visualisator en ontwerper

Michiel heeft een andere achtergrond, namelijk tuin- en landschapsinrichting. Na zijn studie begon hij met een studiegenoot een ontwerpbureau. Zij experimenteerden veel met multidisciplinaire projecten door de kennis als tuin- en landschapper te combineren met architectuur, interieur- en standbouw.
Na vijf jaar voor zichzelf gewerkt te hebben, maakte hij de overstap naar Noorwegen, waar hij aan het werk ging als ontwerper in stand- en interieurbouw. Op een goed moment keerde hij met zijn gezin weer terug naar Nederland, maar bleef - ook voor klanten uit Noorwegen - ontwerpen. 
Hij ontmoette Kevin en zo ontstond een mooie samenwerking. Michiel houdt zich voornamelijk bezig met de visualisatie van de tekeningen, maakt 3D-ontwerpen en laat zien hoe een ontworpen gebouw in het landschap past. 
“Zij de tekening, ik de setting…”